Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Shlomi Mintzer, directorul general al Danya Cebus

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Shlomi...

Autor: Andreea Neferu

06.11.2015, 00:04 561

Israelianul Shlomi Mintzer (41 de ani) conduce din 2012 operaţiunile locale ale constructorului Danya Cebus, care a ridicat, printre altele, mallul AFI Cotroceni din Bucureşti. Mintzer a absolvit arhitectura la Politecnico de Torino, în Italia, iar timp de un an a studiat şi la Universidad Politecnica de Madrid, în cadrul programului Erasmus. El lucrează de aproape nouă ani în cadrul constructorului israelian Danya Cebus.

În 2008, a venit pentru prima oară în România pentru a coordona construcţia centrului comercial AFI Cotroceni, cu o suprafaţă totală de 220.000 de metri pătraţi, dar începând din 2010 s-a mutat la Moscova, unde a lucrat pentru dezvoltatorul AFI Development la construcţia unui centru comercial de 250.000 de metri pătraţi. S-a întors în România în 2011 pentru a ocupa funcţia de project manager în cadrul subsidiarei locale a Danya Cebus, iar din 2012 ocupă poziţia de CEO al companiei.

Danya Cebus, companie cu afaceri de 53 de milioane de euro anul trecut în România, lucrează în prezent la birourile AFI Park de lângă mallul din Cotroceni, dar şi la proiectul de birouri de pe terenul fostei fabrici Timpuri Noi, dezvoltat de grupul Vastint, controlat de Ingvar Kamprad, proprietarul retailerului de mobilier IKEA.

Pe segmentul de rezidenţial, constructorul israelian este implicat în construcţia ansamblului City Point din zona Aviaţiei din Capitală, dezvoltat de companiile israeliene Shikun & Binui şi Red Sea Group, iar în zona Mihai Bravu, Danya Cebus construieşte un proiect rezidenţial dezvoltat de israelienii de la Gindi Group în parteneriat cu Real-Sol, firma controlată de Shimon Galon, cel care a condus timp de 15 ani compania imobiliară GTC. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO