Companii

ZF Live. Remuz Borza, administrator judiciar: Hidroelectrica valorează astăzi 5 mld. euro la indicatorii financiari pe care îi are

Autor: Bianca Dorobanţu

06.09.2016, 00:06 974

Ministrul energiei ar trebui să facă o reformă asumată, iar ministerul să aibă un com­portament onest faţă de echipele mana­geriale ale companiilor energetice din porto­foliu, unde este acţionar majoritar, consi­deră avocatul Remus Borza.

„De la ministrul energiei aştept o reformă de o manieră asumată, vizionară, pragmatică şi nu doar declarativă, dar şi un comportament mai onest al ministerului, faţă de echipele manageriale ale companiilor din portofoliu, unde este acţionar majoritar. Eu mi-am pus mari speranţe în ministrul tehnocrat al energiei Victor Grigorescu. Din păcate puţini din membrii cabinetului Cioloş au performat şi s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor”, a spus Borza în cadrul emisiunii ZF Live.

Remus Borza a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica, cel mai mare producător local de energie, care este controlat de stat prin Ministerul Energiei.

Compania a ieşit din insolvenţă în vara anului acesta, după patru ani de restructurări, renunţarea la contractele cu „băieţii deştepţi” şi reducere de cheltuieli. Astfel, Hidroelectrica a reuşit să-şi plătească toate datoriile care însumau aproape 1 miliard de euro. Printre motivele care au dus la insolvenţă au fost contractele de vânzare a energiei sub preţul de producţie, dar şi salarii nejustificat de mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO