ZF Live. Remuz Borza, administrator judiciar: Hidroelectrica valorează astăzi 5 mld. euro la indicatorii financiari pe care îi are

Autor: Bianca Dorobanţu 06.09.2016

Ministrul energiei ar trebui să facă o reformă asumată, iar ministerul să aibă un com­portament onest faţă de echipele mana­geriale ale companiilor energetice din porto­foliu, unde este acţionar majoritar, consi­deră avocatul Remus Borza.

„De la ministrul energiei aştept o reformă de o manieră asumată, vizionară, pragmatică şi nu doar declarativă, dar şi un comportament mai onest al ministerului, faţă de echipele manageriale ale companiilor din portofoliu, unde este acţionar majoritar. Eu mi-am pus mari speranţe în ministrul tehnocrat al energiei Victor Grigorescu. Din păcate puţini din membrii cabinetului Cioloş au performat şi s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor”, a spus Borza în cadrul emisiunii ZF Live.

Remus Borza a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica, cel mai mare producător local de energie, care este controlat de stat prin Ministerul Energiei.

Compania a ieşit din insolvenţă în vara anului acesta, după patru ani de restructurări, renunţarea la contractele cu „băieţii deştepţi” şi reducere de cheltuieli. Astfel, Hidroelectrica a reuşit să-şi plătească toate datoriile care însumau aproape 1 miliard de euro. Printre motivele care au dus la insolvenţă au fost contractele de vânzare a energiei sub preţul de producţie, dar şi salarii nejustificat de mari.