Companii

ZF Live. Marius Juncanariu, director general, DS Smith Paper Zărneşti: Producem peste 200.000 de tone de hârtie anual şi intenţionăm să repornim anul viitor o linie de producţie pe care am închis-o în 2020, creând astfel o capacitate adiţională de 90.000 de tone de hârtie pe an

Marius Juncanariu, director general, DS Smith Paper Zărneşti

Marius Juncanariu, director general, DS Smith Paper Zărneşti

Autor: Alexandra Matei

20.09.2023, 18:15 151

♦ Fabrica DS Smith din Zărneşti realizează exclusiv hârtie reciclată, iar pe lângă această unitate, producătorul mai deţine în România două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara ♦ Circa 70% din total producţie se livrează în afara României, către ţările vecine, cea mai importantă piaţă fiind Polonia, iar restul de 30% ajung în ţară.

Fabrica DS Smith Paper din Zărneşti, fosta fabrică Ecopaper achiziţionată de grupul britanic DS Smith, produce anual peste 200.000 de tone de hârtie pentru industria ambalajelor cu o singură linie de producţie funcţională, urmând ca cel mai probabil anul următor să repornească cea de-a doua linie.

Aceasta a fost închisă în 2020, spune Marius Juncanariu, director general, DS Smith Paper Zărneşti, iar redeschiderea ei va crea o capacitate de producţie adiţională de 90.000 de tone de hârtie pe an.

„Producem peste 200.000 de tone de hârtie anual. În momentul în care DS Smith a achizi­ţionat fabrica aveam două linii de producţie. La început am funcţionat cu ambele, dar în 2020 am decis oprirea uneia dintre aceste linii din motive tehnice şi de piaţă. La momentul respec­tiv noi estimam o capacitate totală de producţie de 330.000 de tone de hârtie pe an. În prezent, avem o capacitate instalată de 250.000 de tone de hârtie pe an şi intenţionăm să repornim linia pe care am închis-o în 2020, creând astfel o capacitate adiţională de 90.000 de tone de hârtie pe an. Preconizăm că anul viitor vom reporni această linie de producţie“, a spus el la emisiu­nea online de business ZF Live.

Astfel, în acest moment fabrica din Zărneşti nu funcţionează la capacitate maximă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO