Companii

ZF Index Imobiliar. Preţul apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală s-a stabilizat în martie faţă de februarie, însă creşterea anuală s-a redus la 1,9%

ZF Index Imobiliar. Preţul apartamentelor vechi cu 3...

Autor: Bogdan Alecu

11.04.2023, 00:05 1445

Preţurile apartamen­telor vechi cu trei camere din Capi­tală au stagnat în martie faţă de februarie la 109.250 de euro, potrivit Indexului Imobiliar ZF realizat alături de compania de consultanţă imobiliară SVN România, cu toate că şapte zone au înre­gistrat scăderi, iar cinci au crescut.

Faţă de martie 2022, pre­ţu­rile au crescut cu 1,9%, uşor mai mult decât în ianuarie, când avansul era de 3,7%. Pe 24 februarie 2022 începea războiul în Ucraina şi deja primele efecte asupra econo­miei româneşti erau vizibile, fiind ţară de graniţă. Spre comparaţie, în ianuarie 2022 ritmul anual de creştere era de 7%, iar în mai şi iunie 2022 acesta urca spre 9,4%.

„Evoluţia preţurilor a fost una bună în primele trei luni din 2023, aceasta menţi­nându-se încă în marja pozitivă, în ciuda contextului nefavorabil. Ţinând cont că preţurile pe seg­mentul vechi sunt cu aproa­pe 2% mai mari faţă de acum un an, iar pe segmentul nou cu circa 10%, accesibilitatea achiziţionării unei noi locuinţe s-a îmbună­tăţit, cel puţin pentru cei circa 46% dintre cumpărători care achiziţionea­ză doar cu cash, potrivit statisticilor oficiale – luând în calcul creşterea anuală a sala­riului mediu net de 15% în ianuarie“, a spus Andrei Sârbu, CEO, SVN România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO