Companii

Zentiva anunţă triplarea profitului în primul semestru

Zentiva anunţă triplarea profitului în primul semestru
05.08.2010, 11:13 15

Producătorul de medicamente Zentiva, controlat de gigantulSanofi-Aventis, a înregistrat în primele şase luni ale cestui an ocifră de afaceri de 126,9 mil. lei (30,2 mil. euro), în creştere cu36% de la nivelul de 93, 6 mil. lei (22,3 mil. euro). În acelaşiinterval, profitul net a fost de 27 mil. lei (6,4 mil. euro),comparativ cu 8,5 mil. lei (2 mil. euro) în primul semestru din2009.

"Rezultatele foarte bune obţinute de Zentiva S.A. în primulsemestru atât în ceea ce priveşte vânzările, cât şi parametrii deprofit se datorează, pe de o parte, echipei comerciale şi pe dealtă parte optimizării costurilor la toate nivelurile în zona deoperaţiuni industriale", a spus Dan Ivan, preşedinte al Consiliuluide Administraţie Zentiva S.A., parte a GrupuluiSanofi-Aventis.

Zentiva este a treia companie din industria de medicamente, dupăA&D Pharma şi Gedeon Richter, care îşi anunţă rezultatele dinaceastă perioadă, toate fiind pe plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO