Companii

WTC construieste un hotel de trei stele pentru clientii Romexpo

07.11.2006, 17:06 34

World Trade Center (WTC) Bucuresti, compania care detine hotelul de patru stele Sofitel, intentioneaza sa construiasca in viitorul apropiat un hotel Ibis care sa deserveasca clientii Romexpo, a declarat Mircea Ursache, presedinte si CEO al companiei.
"Nu toti participantii la expozitiile Romexpo au posibilitatea de a fi gazduiti in hoteluri de patru stele. Vom construi un hotel de doua-trei stele pentru a deservi clientii Romexpo", a comentat Ursache. Reprezentantii companiei nu au precizat valoarea investitiei.
Compania estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 32 de milioane de euro, din care profitul va reprezenta aproximativ 10%. WTC Bucuresti a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 54,3 milioane de lei (15 mil. euro), cu circa 15% mai putin decat in 2004, si pierderi de aproximativ 8 milioane de lei (3,2 mil. euro).
WTC Bucuresti a fost infiintat in 1994, ca societate mixta, in care partea romana detinea 55% din actiuni, restul fiind in proprietatea unor companii franceze. Complexul pune la dispozitia oamenilor de afaceri un centru de conferinte, un centru expozitional, servicii pentru afaceri, Hotelul Sofitel, spatii pentru birouri si o galerie comerciala.
"Pentru WTC Bucuresti, hotelul reprezinta a patra parte din afacere", a mai spus Ursache.
Pozitionat pe segmentul pietei hoteliere de patru stele, Sofitel este operat sub contract de management de catre lantul Accor, care mai opereaza si hotelurile Ibis din Bucuresti si Constanta.
Sofitel concureaza cu hotelurile de patru stele, dar si cu cele cinci mari hoteluri aflate pe segmentul de lux, JW Marriott, Howard Johnson, Athenee Palace Hilton, Crowne Plaza si Intercontinental. Hotelul are aproximativ jumatate din capacitatea celui mai mare hotel din Bucuresti, JW Marriott.
La nivel de patru stele sunt cotate si cele patru hoteluri francizate de Golden Tulip in Bucuresti, Ramada Majestic, precum si cel afiliat de lantul hotelier international Best Western, hotelul Parc.
Cei mai importanti actionari ai societatii comerciale WTC Bucuresti sunt Bouygues Batiment International - 21,5%, Debarth - 20,2%, Fondul Proprietatea - 19,9%, Financiara SA - 7,9% si Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti - 6,2%.
Fondul Proprietatea a intrat in structura actionariatului societatii World Trade Center (WTC) Bucuresti dupa ce a preluat pachetul de actiuni de 19,9% detinut anterior de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
World Trade Centers Association, organizatia din care face parte si WTC Bucuresti, reuneste 300 de WTC din 100 de tari, punand in legatura directa peste 750.000 de companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO