Companii

Wrigley a facut profit net de aproape 21% din cifra de afaceri

Wrigley a facut profit net de aproape 21% din cifra de afaceri

Click pentru imaginea intreaga

20.04.2007, 19:04 139

Wrigley Romania, care detine peste 90% din piata gumei de mestecat, a realizat un profit net de 10 mil. euro anul trecut, la o cifra de afaceri de aproximativ 48 mil. euro, potrivit datelor companiei.
Profitul Wrigley Romania a crescut cu 17% anul trecut fata de 2005, perioada in care vanzarile companiei s-au majorat cu aproape 19%. Compania a inregistrat in ultimii ani o evolutie pozitiva a profitului, culminand cu 2005, an in care Wrigley Romania a inregistrat o crestere de 90% a profitului net (in euro) fata de 2004.
Compania s-a extins puternic anul trecut pe segmentul bomboanelor, care a ajuns in 2006 la o pondere de 25% in cifra sa de afaceri, fata de 10% la sfarsitul anului 2005. Intrarea Wrigley pe segmentul bomboanelor de pe piata locala s-a realizat in anul 2003.
Orbit, brandul de baza al Wrigley, detinea anul trecut 65% din piata locala a gumei de mestecat, potrivit datelor Nielsen citate de companie.
Wrigley nu desfasoara in acest moment activitati de productie pe piata romaneasca, cu toate ca in urma cu aproximativ doi ani, compania a achizitionat la nivel international divizia Kraft Foods de produse zaharoase (neincluzand categoria de ciocolata) cu facilitati de productie si in Romania.
Facilitatile de fabricatie a produselor zaharoase Kraft din Romania, pentru bomboanele Sugus si Silvana, nu au facut parte din tranzactia internationala cu Wrigley, care s-a ridicat la 1,46 mld. dolari. Acestea au fost achizitionate recent de catre producatorul de dulciuri Kandia-Excelent, pentru aproximativ 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO