Companii

World Class vrea o reţea de 15-20 de centre de fitness în următorii doi ani

Autor: Cristina Roşca

26.04.2012, 00:04 370

Lanţul de cluburi de fitness World Class vrea să deschidă între 6 şi 11 cluburi până în 2014, ceea ce ar presupune o investiţie de aproximativ şase milioane de euro, potrivit esti­mărilor ZF. Compania deţine în prezent o reţea de nouă cluburi şi vrea să ajungă la un total de 15-20 de unităţi până la finele anului 2014.

Până în prezent, lanţul de cluburi de fitness a mizat pe Capitală, unde a deschis în total şapte unităţi. Cea mai recentă deschidere a avut loc în clădirea de birouri America House din Piaţa Victoriei. World Class America House, care se întinde pe o suprafaţă de circa 900 mp, dispune de săli cardio şi de gimnastică, studio de ciclism, clase de aerobic, saună umedă şi saună uscată.

"Totalul investiţiei pentru cel de-al nouălea club World Class se ridică la aproximativ 900.000 de euro, sumă ce reprezintă atât costurile de con­strucţie, cât şi echipamentele", spune Mikael Fredholm, CEO World Class International. Suma investită a venit atât de la proprietarii America House, fondul de investiţii AEW Europe, cât şi de la World Class. În cadrul America House au birouri BCR, Ericsson, S&T, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Deloitte sau Ambasada Japoniei.

Fredholm afirmă că grupul pe care el îl conduce poartă deja discuţii pentru alte locaţii. Până în prezent au fost deja semnate două contracte, am­bele în Capitală. "Semnate şi confir­ma­te, noile locaţii includ - World Class Titan - ce se va deschide în cursul aces­tui an, precum şi un club pilot în Flo­reas­ca. Vom începe construcţia unui club de 4.000 mp în Flo­reas­ca".

World Class a avut anul trecut 16.000 de membri în România, care au generat companiei afaceri de opt milioane de euro şi un profit net de 1,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO