Companii

WizzAir conteaza pe 500.000 de pasageri din 2007

17.11.2006, 21:18 17

Compania ungara de transport aerian low-cost Wizz Air estimeaza ca in 2007 va inregistra pe cursele inspre si dinspre Romania un trafic de 400.000-500.000 de pasageri, ca urmare a introducerii a cinci noi destinatii de la 15 ianurie 2007 cu plecare de pe aeroportul Baneasa.
"Am decis sa ne extindem in Romania, deoarece avem o prezenta puternica pe pietele aeriene din Polonia, Ungaria si Bulgaria, iar extinderea in Romania din 2007, odata cu aderarea la UE, este logica. In plus, Romania este o piata mare, cu peste 20 de milioane de locuitori, in care multi oameni inca considera transportul cu avionul un privilegiu", a declarat J?zsef V?radi, CEO al Wizz Air.
In prezent, compania ungara opereaza curse de pe aeroportul din Targu Mures si de la 15 ianuarie 2007 va incepe sa opereze zboruri de pe aeroportul Baneasa catre cinci destinatii: Budapesta, Barcelona, Roma, Dortmund, Londra. "Am studiat piata aeriana romaneasca inainte de a lua decizia de a introduce aceste curse si vrem nu numai sa zburam de pe Baneasa, ci chiar sa transformam aeroportul intr-o baza Wizz Air, pentru ca avioanele noastre sa poata stationa si peste noapte", a explicat V?radi. Wizz Air are cinci baze de operare, trei in Polonia (Katowice, Warsaw, Gdansk), una in Ungaria (Budapesta) si una in Bulgaria (Sofia).
Reprezentantii Wizz Air cred ca principalul atu al companiei sunt tarifele mici. "Suntem cel mai mare operator low-cost din aceasta zona si ne permitem sa oferim tarife mici. In plus, zburam cu avioane care au o vechime de maxim trei ani, ceea ce determina costuri operationale mai mici fata de alte companii aeriene care zboara cu avioane foarte vechi", a mai spus V?radi. Wizz Air opereaza o flota de noua avioane Airbus A320 si asteapta livrarea a 44 de avioane Airbus in urmatorii cinci ani.
"Bazandu-ne pe experienta acumulata in Polonia, Ungaria si Bulgaria, unde suntem lideri pe piata aeriana low-cost, estimam ca numarul pasagerilor transportati de Wizz Air in Romania se va dubla in 2008", a explicat CEO-ul Wizz Air. Rata medie de ocupare a zborurilor Wizz Air este de peste 80%, reprezentantii companiei asteptand acelasi nivel de ocupare si la curse inspre/dinspre Romania. Preturile biletelor Wizz Air variaza intre 20-25 de euro (dus, cu taxe de aeroport incluse) si 50-60 de euro (dus, cu taxe de aeroport incluse).
Wizz Air a inceput sa opereze din mai 2004 si a transportat pana in prezent, peste 5 milioane de pasageri la nivel international.
Alti operatori aerieni low-cost ce activeaza pe piata romaneasca sunt Blue Air, Sky Europe, MyAir, in timp ce alte companii aeriene low-cost precum Easy Jet, Ryan Air, Air Berlin, German Wings si-au anuntat intrarea pe piata in urmatorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO