Companii

Wizz Air: traficul aerian se va mari de opt ori pe aeroportul din Targu-Mures

Wizz Air: traficul aerian se va mari de opt ori pe aeroportul din Targu-Mures
09.07.2007, 18:44 13

Compania aeriena low-cost Wizz Air estimeaza un trafic de opt ori mai mare pe aeroportul Transilvania din Targu-Mures datorita pozitionarii si potentialului pe care il are aceasta zona. "?n urmatorii ani, numarul pasagerilor ar putea creste de opt ori fata de traficul inregistrat acum, fapt ce ar atrage o dezvoltare economica importanta pentru judetul Mures", sustine directorul Wizz Air, Jozsef Varadi, intr-un comunicat de presa remis joi de Consiliului Judetean Mures.Potrivit sursei citate, compania Wizz Air, care opereaza cu succes de un an pe aeroportul din Targu-Mures, are planuri ambitioase in legatura cu acesta. Oficialii au discutat si despre investitiile care vor trebui efectuate pentru ca aeroportul sa poata corespunde cerintelor unui trafic aerian de amploare.
"Investitia prioritara se refera la dotarea cu sistem modern de ghidare a aeronavelor in conditii meteo mai putin favorabile. De asemenea, vor trebui extinse pista de aterizare - decolare si terminalul. La urmatoarea intalnire, alaturi de specialisti de la Wizz Air vor sosi la Targu-Mures si oameni de afaceri, interesati sa investeasca in incinta aeroportului", se arata in comunicat. Conducerea judetului vrea ca pe viitor Aeroportul Transilvania sa devina "motorul economiei" judetului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO