Companii

Wizz Air aterizează în Emiratele Arabe: Compania a anunţat lansarea unei noi subsidiare în Abu Dhabi. Operaţiunile vor începe din această toamnă

Wizz Air aterizează în Emiratele Arabe: Compania a...

Autor: Mihai Gongoroi, Andreea Tobias

02.03.2020, 12:35 161

Wizz Air anunţă că a finalizat acordul final cu partenerul său arab Abu Dhabi Developmental Holding PJSC pentru a crea împreună subsidiara Wizz Air Abu Dhabi. Compania aeriană spune că îşi va lansa operaţiunile la Aeroportul Internaţional Abu Dhabi din toamna acestui an.

Wizz Air Abu Dhabi va oferi tarife scăzute şi călătorii spre o serie de destinaţii din Europa, Orientul Mijlociu, Asia şi Africa, potrivit unui comunicat transmis luni de companie.

„Ziua de azi marchează o etapă importantă pentru înfiinţarea noii noastre linii aeriene în Abu Dhabi. Acordul de asociere comună cu Abu Dhabi Developmental Holding Company pentru a forma Wizz Air Abu Dhabi stă la baza angajamentului nostru pe termen lung de a implementa un model de afaceri în transport aerian extrem de eficient, precum şi cel mai durabil din punctul de vedere al mediului, pentru a stimula dezvoltarea aviaţiei din Abu Dhabi. Misiunea Wizz Air se integrează în strategia economică diversificată a Abu Dhabi, întrucât ne propunem să generăm traficul prin crearea de cerere în beneficiul creşterii diversităţii turistice şi economice din Abu Dhabi. Aşteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii la bordul flotei noastre tinere, verzi şi ultra-eficiente”, spune în comunicat József Váradi, CEO Wizz Air Holdings.

Activităţile de recrutare ale subsidiarei vor începe în următoarele luni.

Acordul este, potrivit companiei, în conformitate cu programul de accelerare AED 50 de miliarde al Abu Dhabi, Ghadan 21, care se află în spatele dezvoltării Emiratelor prin investiţii în afaceri, inovaţie şi oameni.

„Turismul este o prioritate în strategia de creştere a Abu Dhabi. Investiţii semnificative se îndreaptă nu numai înspre aeroporturile noastre, ci şi spre infrastructura turistică, inclusiv hoteluri, staţiuni şi atracţii culturale. Anul trecut, emiratul a atins un nivel record de 11,35 milioane de vizitatori, iar un element cheie pentru aceasta este conectivitatea care le permite oamenilor să viziteze Abu Dhabi uşor şi accesibil. Parteneriatele noastre cu Wizz Air şi alţi colaboratori vor ajuta la creşterea Emiratelor Arabe Unite ca o destinaţie regională şi internaţională extrem de competitivă pentru călătorii de agrement şi de afaceri", spune Mohamed Hassan Al Suwaidi, CEO al fondului Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC.

Compania aeriană spune că se va concentra pe stabilirea rutelor către pieţele în care Wizz Air are operaţiuni cu o evoluţie importantă, respectiv Europa Centrală, de Est şi de Vest.

În urma acordului, echipa de dezvoltare a companiei aeriene a iniţiat procesul cu Autoritatea Generală de Aviaţie Civilă a Emiratelor Arabe Unite pentru a obţine certificatul de operator aerian şi licenţa de operare a transportatorului.

Subsidiara Wizz Air va avea sediul în capitala Emiratelor Arabe Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO