Companii

Vrancart ofera actiuni de 4,8 mil. euro pe Bursa

14.03.2005, 00:00 26


Producatorul de hartie si carton Vrancart Adjud va derula incepand de joi, 17 martie, o oferta publica primara initiala de actiuni in valoare de 174,7 miliarde de lei (4,8 milioane de euro) in vederea listarii la Bursa de Valori.


Vrancart intentioneaza sa vanda pe Bursa un pachet de 116,5 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei/actiune.


Pretul de vanzare este de 1.500 lei/actiune, iar in cazul suprasubscrierii actiunilor, metoda de alocare fiind "pro rata", ceea ce inseamna ca actiunile oferite se vor repartiza direct proportional cu valoarea subscrierii. Oferta este intermediata de IFB Finwest, dar investitorii vor putea subscrie la sediul oricarei societati de brokeraj.


Vrancart va realiza, dupa listarea la Bursa de Valori Bucuresti, un plan de investitii de peste 3 milioane de euro, in retehnologizarea si modernizarea liniilor de productie.


Vrancart a fost listata pana anul trecut la Bursa Electronica RASDAQ, dar actionarul majoritar al companiei, SIF Banat-Crisana, a fost obligat de legislatia pietei de capital sa delisteze actiunile. Societatea de investitii financiare detine in prezent peste 90% din actiunile companiei.


Conform ultimelor date financiare disponibile, cifra de afaceri a producatorului de hartie Vrancart Adjud, pe primele 9 luni ale anului trecut, a fost de aproape 11 milioane de euro, iar profitul brut de aproximativ 1,5 milioane de euro, ambele in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului anterior.


Compania estimeaza ca va obtine venituri din exploatare de aproximativ 20 de milioane de euro (718 miliarde de lei) anul acesta si un profit net de aproximativ 1,6 milioane de euro (57,6 miliarde de lei), conform prospectului ofertei publice.


Pana in anul 2008, veniturile din exploatare ale Vrancart ar urma sa ajunga la 24 milioane de euro (871 mld. lei), in timp ce profitul net al companiei este estimat la aproximativ 2,4 milioane euro (85 mld. lei).


Principalii competitori ai Vrancart sunt companiile Dunapack Sfantu Gheorghe, Romcarton Bucuresti sau Rondocarton Cluj. Vrancart exporta in proportie de 15-25% din productie, in principal in tarile limitrofe Romaniei. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO