Companii

Volvo XC70, un hibrid intre un 4x4 si o masina de familie

Volvo XC70, un hibrid intre un 4x4 si o masina de familie
08.04.2008, 14:56 136

Suedezii de la Volvo, unii dintre cei mai apreciati constructori auto din punctul de vedere al confortului si al sigurantei, au hotarat ca cele doua caracteristici trebuie neaparat incluse si in segmentul corossoverelor, adica al automobilelor bazate pe platforma unui model de clasa medie.
Mai intai a trebuit sa construiasca un model pe care sa il poata echipa atat cu tapiserie de piele, un motor puternic, dar si o garda la sol destul de inalta incat sa fie comparata cu a unui SUV.
Asa ca inginerii Volvo au inceput lucrul pornind de la modelul V70, l-au ridicat la o distanta de sol de 21 de centimetri, ce ii permite sa ruleze si pe orice drum forestier, si au adaugat o serie de panouri de protectie din plastic, suspensii independente si tractiune integrala. Rezultatul a fost modelul XC70 (foto), provocarea directa a modelului Audi Allroad in segmentul crossoverelor.
Fiind un model bazat pe o caroserie combi, din punctul de vedere al aspectului nu reuseste sa se impuna precum un sedan, dar prin linia clasica Volvo reuseste sa se distinga de restul concurentilor.
Adevarata diferentiere se gaseste insa la interior, unde suedezii au inclus pe langa sistemele de siguranta bine cunoscute si elemente precum ecran DVD retractabil, sistem audio, kit pentru telefon sau intrare audio pentru iPod.
Daca in cazul abilitatilor, in jungla urbana sau cea a autostrazii am observat ca este un concurent redutabil al Allroad, pretul se situeaza sub cel al Audi, pornind de la 41.531 de euro cu TVA inclusa pentru varianta de motorizare diesel de 2,4 litri cu 5 cilindri in linie si ajunge la 50.494 de euro cu toate taxele incluse pentru motorizarea pe benzina, de 3,2 litri, cu 6 cilindri in linie.
Din punctul de vedere al consumului, chiar daca dispune doar de motoare de capacitate relativ mare pentru o piata dominata de maxim 1.600 cmc, modelul testat, de 2,4 litri, a reusit o performanta de 9,3 litri in ciclu mixt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO