Caută doar în titlu
Companii

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primul trimestru, ca serie brută, cu 1,1%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primul trimestru, ca serie brută, cu 1,1%, dar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,4%, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi (serie brută) la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (de 27,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (25,3%). La lucrările de construcţii noi volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, cu 31%, respectiv 12,5%. La construcţii inginereşti indicatorul a avansat cu 14,8%.

În perioada analizată, comparativ cu trimestrul corespunzător al anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,4%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (21,5%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 25,3%, respectiv cu 18,4%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 34,6%, respectiv cu 7%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 15,8%.

În luna martie, faţă de februarie, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut cu 9,2%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (75,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (20,6%). La lucrările de construcţii noi s-a înregistrat o scădere cu 0,8%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 64,9%, respectiv cu 39,1%.

Construcţiile inginereşti au înregistrat o scădere cu 8,6%. Ca serie ajustată indicatorul a scăzut faţă de februarie cu 8,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,2%, iar ca serie ajustată cu 4,5%.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.