Companii

Volker Raffel, CEO al E.ON România: Am trecut de 10.000 de prosumatori. În anul 2020 aveam 67. Investiţiile în reţele sunt o provocare majoră, poate cea mai mare de la începerea procesului de electrificare

Volker Raffel, CEO al E.ON România: Am trecut de 10.000...

Autor: Roxana Petrescu

01.09.2023, 00:07 496

Reţelele de distribuţie a energiei au cel mai important rol în tranziţia energetică, fără intărirea infrastucturii la care ar trebui să se conecteze zecile de mii de prosumatori, noile parcuri solare sau eoliene, întreg procesul fiind sortit eşecului, atrage atenţia Volker Raffel, CEO al E.ON România, unul dintre cei mai puternici jucători din sectorul energetic local.

„Numărul de prosumatori care sunt conectaţi la reţeaua Delgaz Grid (compania grupului E.ON care gestionează reţelele de energie şi gaze) a crescut exponenţial în ultimii ani, de la numai 67 în 2020 la peste 10.000 în iulie anul acesta. Şi estimăm ca până la finalul anului să avem peste 12.000 de prosumatori conec­taţi la reţelele noastre”, spune Volker Raffel, CEO al E.ON Ro­mâ­nia, într-un comentariu pe LinkedIn. La nivel naţional aşteptările sunt ca numărul total al micilor producători de energie să ajungă la peste 140.000  la finalul acestui an.

“Dar a face asta fără a avea reţelele capabile să preia toată această producţie de energie este o problemă nu numai pentru prosumatori, ci pentru întreg sistemul energetic. Vorbim deci despre o provocare majoră, practic cea mai mare chiar de la începutul electrificării.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO