Companii

Volker Raffel, CEO al E.ON România: Am trecut de 10.000 de prosumatori. Investiţiile în reţele sunt o provocare majoră, poate cea mai mare de la începerea procesului de electrificare

Volker Raffel, CEO al E.ON România

Volker Raffel, CEO al E.ON România

Autor: Roxana Petrescu

02.09.2023, 00:06 251

Reţelele de distribuţie a energiei au cel mai important rol în tranziţia energetică, fără întărirea infrastucturii la care ar trebui să se conecteze zecile de mii de prosumatori, noile parcuri solare sau eoliene, întreg procesul fiind sortit eşecului, atrage atenţia Volker Raffel, CEO al E.ON România, unul dintre cei mai puternici jucători din sectorul energetic local.

Axat pe zona de distribuţie şi furnizare a energiei şi a gazelor naturale mai ales în nordul ţării, E.ON România este un business cu peste 3,4 milioane de clienţi, un rulaj de peste 1 mld. euro, investiţiile nemţilor de la in­trarea lor pe piaţa locală în 2005 fiind de 2 miliarde de euro. În acest moment, compa­niile de distribuţie a energiei joacă rolul prin­cipal în povestea tranziţiei energetice, fără infrastructură puternică proiectele anunţate zilnic în zona de energie verde având mari şanse să rămână doar nişte hârtii.

„Numărul de prosumatori care sunt conectaţi la reţeaua Delgaz Grid (compania grupului E.ON care gestionează reţelele de energie şi gaze) a crescut exponenţial în ultimii ani, de la numai 67 în 2020 la peste 10.000 în iulie, anul acesta. Şi estimăm ca până la finalul anului să avem peste 12.000 de prosumatori conectaţi la reţelele noastre“, spune Volker Raffel, CEO E.ON România într-un comentariu pe LinkedIn.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO