Companii

Visoiu intra in clubul celor care au dezvoltat peste 1.000 de locuinte

18.11.2009, 23:17 34

Compania de dezvoltare imobiliara Conarg, controlata de omul deafaceri pitestean Valentin Visoiu, a finalizat cel de-al doileaansamblu rezidential de mari dimensiuni din Bucuresti - Rasarit deSoare in cartierul Titan - format din 988 de apartamente, acestafiind cel mai mare proiect de locuinte finalizat in Capitala deinvestitori privati.

Conarg a mai realizat in Bucuresti ansamblul Quadra Place dinzona Politehnica, format din 343 de apartamente.

Doar alte doua companii - Domus Stil si Impact - au maifinalizat peste 1.000 de locuinte in Bucuresti, potrivit datelorcentralizate de ZF.

"Am vandut circa 75% din proiect, astfel ca mai avem disponibilein jur de 240 de apartamente. Ne propunem ca in maxim sase luni savindem tot. Oamenii au inceput sa se mute, iar pana la sfarsitulanului speram sa avem semnate contractele de vanzare cumpararepentru 500 de apartamente, iar 300-400 de familii sa fie dejamutate", a declarat Romeo Cazanescu, directorul general al firmeiConarg Real Estate.

Rasarit de Soare este situat in imediata vecinatate amagazinului Auchan din Titan si a fost construit in mai putin dedoi ani, lucrarile incepand in prima parte a anului 2008. Preturilelocuintelor incep de la 39.000 de euro plus TVA pentru o garsonierasi pot depasi 98.000 de euro in cazul unui apartament cu patrucamere. "Nu vor fi alte livrari in urmatoarea perioada, iarpreturile consideram ca sunt bune, comparabile cu apartamentelevechi. In ultima perioada circa 80% din apartamentele vandute aufost prin programul "Prima casa". Avem cazuri de tineri care auvenit cu un avans de 2.000-3.000 de euro si stau acum aici cu orata de 220 de euro, dupa ce inainte plateau chirie 300 de euro",explica reprezentantii Conarg.

Bugetul pentru constructia proiectului s-a ridicat la 60 demilioane de euro, bani care ar putea fi recuperati aproape integralca urmare a semnarii contractelor de vanzare cumparare pentru cele750 de apartamente vandute. Mai putin de jumatate din bani au fostobtinuti printr-un credit de la Raiffeisen Bank.

Efectiv, dintre cumparatori inca nu s-a retras nimeni, dar pe oparte dintre cei care ne-au spus ca nu mai pot plati restul de banii-am intarziat, sa vedem ce se mai intampla. Initial, proiectul eraprevazut a fi terminat in faze, iar a doua etapa era programatapentru vara anului viitor, astfel ca e fair (corect - n.r.) sa iimai asteptam", spune Cazanescu.

Taxa de administrare in cadrul proiectului se ridica la 0,35euro/metrul patrat util, in timp ce locurile de parcare costa 6.000de euro, cele la suprafata, respectiv 9.000 de euro in subteran.Compania pitesteana mai are un al treilea proiect rezidentialpentru piata locala - Quadra 2 - a carui constructie a fost blocatain toamna anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO