Companii

Vinoteca Murfatlar, evaluata la 10 mil. €

Vinoteca Murfatlar, evaluata la 10 mil. €
12.01.2010, 23:13 454

Murfatlar Romania, unul dintre cei mai importanti producatori devin de pe piata locala, va pune gaj intreaga vinoteca a grupuluipentru a garanta un credit in valoare de 2,5 mil. euro ce va ficontractat de compania United Euro Distributions pentru acoperireacapitalului de lucru.

Vinoteca Murfatlar, ce numara 438.922 de sticle de vin, esteevaluta la 10,3 mil. euro, potrivit datelor din Monitorul Oficial.Valoarea acesteia a crescut in ultimii trei ani, de la 8,9 mil.euro. United Euro Distributions, distribuitorul produselorMurfatlar, va contracta creditul de la OTP Bank, pe o perioada de60 de luni. Acesta va fi destinat acoperirii necesarului de capitalde lucru si a necesitatilor de investitii. Imprumutul reprezinta oprelungire si o majorare a unui imprumut contractat anterior.Potrivit datelor Registrului Comertului, fratii Dobronauteanu,actionari ai Murfatlar, detin actiuni si la compania United EuroDistributions.

"Valoarea initiala a creditului contractat de United EuroDistribution a fost de 2,5 mil. euro. Suma a fost rambursatapartial in ultimii doi ani, iar in decembrie 2009 valoareacreditului s-a majorat la aceeasi valoare, iar perioada de acordares-a prelungit pana in 2014", spun oficialii companiei Murfatlar.

Producatorul de vin va contracta si el un credit in valoare de500.000 de euro de la OTP Bank Romania, pe o perioada de 5 anipentru acoperirea necesarului de capital de lucru, potrivitMonitorului Oficial. Pentru acest imprumut, Murfatlar va garanta cuterenuri extravilane situate in localitatea Murfatlar, judetulConstanta, cu o suprafata totala de 141.237 de hectare si cuplantatia de vita de vie nobila amplasata pe aceste terenuri.

La inceputul lunii decembrie, Daniel Negrescu, brand manager alMurfatlar, estima ca afacerile companiei vor creste cu 5% in 2009,comparativ cu anul precedent, cand cifra de afaceri a fost de 170mil. lei (41 mil. euro la cursul actual - n. red.). "In acestmoment balanta lunii decembrie nu este finalizata si nu putemfurniza cifra de afaceri", au declarat marti oficialiigrupului.

Pentru 2010, Negrescu declara in decembrie ca se asteapta casituatia si "conditiile economice sa nu se schimbe major, ceea cepresupune ca realizarile din 2009 pot fi repetate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO