Companii

Vinexport Focsani, afaceri de 2,9 mil. euro in T1

03.06.2008, 20:40 56

Compania Vinexport Focsani, unul dintre principalii producatori de vin de pe piata locala, a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o cifra de afaceri de 10,8 mil. lei (2,9 mil. euro), in crestere cu 6,83%, fata de perioada similara din 2007.
"Principalele cauze care au determinat aceasta evolutie au fost extinderea retelei de distributie si a portofoliului de produse", au spus reprezentantii companiei.
Compania produce vinuri din gamele Feteasca Neagra, Babeasca Neagra, Sauvignon Blanc, Galbena de Odobesti, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon sau Riesling Italian. In primul trimestru al anului brandurile cu cele mai mari vanzari au fost Hangita, Weisser, Ghiurghiuliu, Vin de Masa, care au permis companiei atingerea unei cote de piata de 6,85% la sfarsitul lunii martie.
Vinexport exploateaza vita-de-vie din Dealurile Vrancei si Dealurile Moldovei, atat in proprietate, cat si arenda, suprafata totala fiind de 500 de hectare. In 2007, compania a avut programata inceperea achizitiilor de terenuri cultivate cu vita-de-vie in zona Vrancea.
Vinexport Focsani a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 43,8 mil. lei (13,1 mil. euro) si un profit de 0,74 mil. lei (0,2 mil. euro). Incepand cu 2007, producatorul a inceput vanzarile in HoReCa si a lansat doua noi sortimente de vin, Codul lui Merlot si Visul unei Nopti cu Feteasca Regala, in sistem de ambalare bag-in-box, care se adreseaza cu precadere acestui tip de locatii.
"Evolutia Vinexport in HoReCa este in crestere, cota de piata dublandu-se pe acest segment fata de perioada anterioara a anului trecut", au mai spus reprezentantii companiei.
Piata de vin este estimata la peste 450 de milioane de euro, iar cei mai importanti producatori sunt Murfatlar, Vincon, Cotnari sau Jidvei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO