Companii

Video ZF Live. Cristofor Rotsching, student: Am creat prima genuncheră care avertizează schiorii la mişcările periculoase pentru genunchi

17.03.2015, 16:09 1146

“În lume există deocamdată doar genunchere pentru impact. Produsul creat de echipa mea acoperă şi pericolele legate de torsiune. Tehnologia poate fi aplicată în orice sport, dar încep cu schiul”, a spus Cristofor Rotsching, student în anul doi la Automatică şi Calculatoare, la ZF Live.

Proiectul Knee Brace este dezvoltat de Cristofor Rotsching, împreună cu alţi colegi, în cadrul Innovation Labs, produsul fiind primul de acest tip din lume, care oferă protecţie la impact, dar şi avertizări la mişcări de torsiune.

Produsul conţine un microcontroler şi doi senzori care urmăresc gradele de înclinaţie, acceleraţia, o baterie şi procesorul de date care face comunicaţia cu telefonul. Tinerii care au creat prototipul au acoperit deocamdată costurile în special din fonduri proprii, facultatea contribuind doar cu o parte din bani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO