Companii

Vicepreşedintele pentru Europa al Ford anunţă că B-Max este lider în segmentul său, dar fabrica de la Craiova a fost oprită două luni

Vicepreşedintele pentru Europa al Ford anunţă că...

Autor: Bogdan Alecu

09.12.2013, 00:06 60
Vicepreşedintele din Europa al Ford, unul dintre cei mai mari constructori auto din lume, care deţine uzina auto de la Craiova unde se produce B-Max, vede „partea plină“ a paharului şi spune că modelul este un adevărat bestseller, fiind cel mai bine vândut din segment, cu toate că realitatea de la uzină îl contrazice.
 
„Ford B-Max este un model care se vinde foarte bine şi este numărul unu pe segmentul său. Calitatea oferită de uzina de la Craiova este bună. Segmentarea pieţei auto europene se schimbă în acest moment şi se îndreaptă spre SUV-uri. Noi acum ne putem concentra ca B-Max să fie numărul 1 în segment, dar nu putem face nimic cu privire la piaţă sau segment“, a spus Roelant de Waard, vicepreşedintele Ford Europa, responsabil de vânzări şi marketing.
 
Declaraţiile oficialului constructorului american vin în contextul în care numărul zilelor în care uzina de maşini a Ford de la Craiova a oprit producţia în acest an a urcat la 40, odată cu cele şapte zile din decembrie, timp în care uzina auto ar fi produs 14.800 de autoturisme.
 
Pe lângă autoturisme, Ford opreşte şi producţia de motoare în decembrie pentru şapte zile, la care se adaugă cele opt zile din noiembrie. În cele 15 zile Ford ar fi produs 15.000 de motoare, în valoare de aproape 60 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.
 
Chiar şi aşa, în acest an Ford România va produce circa 70.000 de automobile, cel mai ridicat nivel atins vreodată în istoria uzinei auto din Craiova. Pe de altă parte, când a preluat uzina în martie 2008, americanii vorbeau de producţii anuale de peste 250.000 – 300.000 de maşini şi creşterea numărului angajaţilor spre 7.000. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO