Companii

VES: incasari mai mari din majorari de preturi

18.03.2005, 00:00 36


Producatorul de vase emailate VES Sighisoara a anuntat ca asteapta in acest an o cifra de afaceri de 520 mld. lei (aproximativ 13,7 mil. euro), cu 13% mai mare decat in 2004. "Anul trecut, societatea a realizat o usoara crestere a cifrei de afaceri in lei, care se datoreaza doar cresterii de pret, pentru ca gradul de utilizare al capacitatilor de productie a ramas constant, in principal datorita unei constante a pietei si a numarului de clienti", a declarat pentru ZF Transilvania Calin Stupariu, contabil-sef al VES Sighisoara.


Productia de vase emailate reprezinta aproape 60% din cifra de afaceri anuala a firmei, initiativa de a executa griluri si masini de gatit cu combustibil solid determinand o imbunatatire a portofoliului de produse al compa-niei muresene, dar si un segment cu potential de dezvoltare pe viitor. "Anul acesta ne propunem sa largim gama de produse prin implementarea sobelor pentru incalzit si gatit, dar si sa crestem calitatea produselor existente. Investitiile vor fi realizate, cu precadere, in sectorul productiv, vizand in principal achizitionarea de utilaje noi sau modernizarea celor existente", a mai spus Calin Stupariu. Anul trecut compania a investit aproximativ 100 de mii de euro in domeniul managementului calitatii.


Peste 60% din vanzarile producatorului din Sighisoara se deruleaza pe piata interna, firma avand un singur magazin de prezentare in incinta fabricii.


Exporturile, care contribuie constant in ultimii ani la vanzarile companiei, se deruleaza in Ungaria, Franta, Polonia, Cehia si Guatemala. Cei mai importanti clienti ai VES Sighisoara sunt Lampart Budafok Ungaria, Lampart Trade Romania, Dukat Polonia, Mortons Ungaria, Srma Bosnia, Execution Costin Timisoara, Tandrete Turnu Severin, in timp ce concurentii societatii sunt Emailul Medias si Vef Focsani.


Compania s-a privatizat integral in 1997. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 460 mld. lei (11,3 mil. euro), in crestere cu 9% fata de anul precedent. In ultimul an s-au inregistrat schimbari majore in structura actionariatului, in prezent managementul companiei detinand peste 30% dintre actiunile VES Sighisoara. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO