Companii

Veronica Savanciuc, Lowe: Economia nu poate creşte cu 5% dacă nu creşte participarea cetăţenilor la piaţa muncii

Veronica Savanciuc, preşe­dinte şi CEO al grupului de comunicare Lowe

Veronica Savanciuc, preşe­dinte şi CEO al grupului de comunicare Lowe

Autor: Cristina Roşca

19.12.2014, 00:06 177
Veronica Savanciuc, preşe­dinte şi CEO al grupului de comunicare Lowe, unul dintre cele mai importante de pe piaţa locală, crede că pentru ca economia României să crească cu minimum 5% anual este necesară absorbţia accelerată a fondurilor europene, creş­terea participării cetăţenilor la piaţa muncii, stoparea evaziunii fiscale, stimu­larea economisirii private într-un mod mai deştept şi simplificarea legislaţiei şi poverii administrative, în special pentru IMM-uri.
 
„Evaziunea fiscală este cea mai mare problemă a României din punctul meu de vedere, care ne împiedică să păşim într-o zonă a normalităţii. Avem o colectare a taxelor care lasă de dorit, chiar în raport cu vecinii noştri bulgari şi o parte a economiei rămâne nefisca­lizată, ceea ce în­seam­nă că statul are mai puţini bani pen­tru in­ves­tiţii“, spune Ve­ronica Sa­van­­ciuc. În acelaşi timp, se adâncesc deficitele la fondurile de asigur­ă­ri sociale şi de sănă­tate, ceea ce împinge sta­tul să impună mai multe taxe pe bu­sinessurile care oricum plătesc, deci ritmul creşterii economice se menţine unul scăzut, adaugă ea.
 
Ziarul Financiar a dat startul pro­iec­tului „România 5%“, prin care mo­bi­lizează clasa de business autohtonă - antreprenori şi companii private - pentru a crea o platformă de relansare economică a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO