Companii

Vanzarile Sandoz Romania au ajuns la 64,8 mil. $ in 2006

30.01.2007, 18:58 49

Compania farmaceutica Sandoz Romania a inregistrat anul trecut vanzari de 64,8 mil. dolari, in crestere cu 33% comparativ cu valoarea inregistrata in 2005, iar reprezentantii companiei estimeaza o evolutie similara pentru 2007.
"Ne asteptam la o crestere similara si in 2007 (...) Investitiile noastre se vor axa pe ariile terapeutice principale, cu un nivel de crestere care influenteaza trendul general, dar avem de asemenea datoria de a ne mentine pe prima pozitie pe piata de antiinfectioase, prin proiecte consistente care sa mentina loialitatea pentru brand", a declarat directorul companiei, Iztok Sever.
Firma va investi, anul acesta, intre 3,5 si 4,2 mil. dolari in unitatile de productie de peniciline si macrolide detinute la Targu Mures. Fondurile vor fi alocate pentru achizitia de tehnologie si echipamente destinate sa mentina nivelul ridicat al GMP (Good Manufacturing Practice - Reguli de Buna Fabricatie - n.r.), conform standardelor europene si pentru cresterea capacitatii de productie, destinata lansarii de produse pe pietele din UE, SUA si Comunitatea Statelor Independente.
"Exporturile noastre sunt realizate in principal pe pietele europene, precum Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Portugalia, Cehia si Polonia. Vanzarile la exterior vor creste semnificativ in 2007, fiind principalul motiv pentru extinderea capacitatii totale de productie cu 15 - 20% comparativ cu anul precedent. Pe termen lung, circa 80% din productie va fi destinata exportului", a mai spus Sever.
Capacitatea actuala de productie a unitatii de la Targu Mures este de aproximativ 250 mil. unitati. Fabrica are doua unitati de productie, pentru peniciline si macrolide (antibiotice de ultima generatie).
In primele noua luni ale anului trecut, Sandoz detinea o cota de 7,7% pe piata de medicamente generice, ocupand locul trei. Sandoz Romania este subsidiara Sandoz, divizia de generice a grupului farmaceutic elvetian Novartis.
Compania a adoptat denumirea Sandoz Romania anul trecut, reunind sub aceeasi umbrela toate activitatile din Romania, respectiv Sandoz, Lek, Lek PharmaTech si Hexal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO