Companii

Vanzarile Happy Tour au crescut cu 10% pe primele trei luni

14.05.2004, 00:00 20

Happy Tour a incasat pe primul trimestru al acesui an 4,5 mil.euro, cu 10% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, a spus Nicolae Demetriade, directorul agentiei de turism.
"A crescut cererea din parte clientilor corporate. Firmele romanesti orgainizeaza tot mai multe deplasari in strainatate, si companiile straine de asemenea", a spus Demetriade.
Anul trecut, firma a raportat o cifra de afaceri de 20 milioane de dolari (17,3 mil.euro), cu 18% mai mult decat in 2002.
Mai mult de jumatate din totalul incasarilor provin din vanzarile de bilete de avion.
Din incasarile totale din 2003, aproximativ 13 milioane de dolari au provenit din vanzarea biletelor de avion, segmentul de zboruri charter contribuind cu 4-5% la cifra de afaceri.
Tour-operatorul bucuresean mizeaza in acest an pe o majorare cu aproximativ 10% a cifrei de afaceri. Happy Tour va organiza si in acest an, pe perioada verii, curse charter spre Turcia, Grecia si Spania, in parteneriat cu alte trei agentii din Romania, zborurile fiind operate de Tarom si Air Europa.
Un alt segment care contribuit la cresterea veniturilor a fost organizarea de croaziere, agentia vanzand 360 de pachete de acest tip, dublu fata de 2002.
"Am vandut foarte multe croaziere, pentru ca turistii romani s-au convins ca este genul de vacanta in care este cel mai bine respectat raportul calitate-pret", a mai spus Demetriade.
In 2003, circa 15.000 de turisti au calatorit prin intermediul agentiei, la un tarif mediu de 400 de dolari pe sejur.
In ceea ce priveste activitatea companiei aeriene cu tarife reduse Volare, al carui agent exclusiv pentru Romania este Happy Tour, Demetriade a declarat ca, de la lansare, gradul de ocupare a aeronavelor s-a situat la 75-80%. Compania italiana opereaza pe relatia Bucuresti-Venetia si Timisoara-Venetia, dar intentioneaza sa-si extinda prezenta in Romania.
In iunie anul trecut, Happy Tour a deschis un nou birou in Bucuresti, intr-un sediu inchiriat pe o perioada de 20 de ani. Tour-operatorul mai are filiale acreditate IATA si la Cluj si Constanta. Agentia are in total 64 de angajati. Principalii concurenti ai agentiei Happy Tour sunt Marshal Turism, Paralela 45 sau Eximtur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO