Companii

Vanzarile de vopsele ale Daw&Caparol ajung la 21 mil. euro

30.06.2008, 14:03 23

Compania Daw Benta din judetul Mures, membra a grupului Daw&Caparol, producator de lacuri si vopsele estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 21 mil. euro, in crestere cu 8% fata de anul trecut.
Compania a incheiat exercitiul financiar 2006 - 2007 cu vanzari totale de 19,5 mil. euro.
"Cresterea preconizata pentru anul in curs se datoreaza in mare masura produselor fabricate si lansate pe piata in 2008", a declarat pentru ZF Transilvania, Remus Aurel Benta directorul general al companiei Daw Benta Romania.
De la inceputul anului si pana in prezent firma a realizat o crestere a cifrei de afaceri cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai mari cresteri inregistrandu-se pe segmentul sistemelor termoizolante Capatec si la polistirenul Dalmatina.
Anul trecut, compania a finalizat lucrarile de extindere a sediului central de la Targu-Mures si infiintarea unui centru logistic in Bucuresti, care va deservi sudul Romaniei si Bulgaria. In acest sens, Daw Benta a investit in 2007 aproximativ 2,5 mil. euro.
In acest an bugetul de investitii al companiei muresene este de 2 mil. euro, bani care vor fi alocati atat finalizarii investitiei din Bucuresti, cat si extinderii retelei de showroomuri cu inca trei locatii.
Daw Benta detine in prezent o retea de 31 de magazine de prezentare la nivel national, prin intermediul carora comercializeaza produsele proprii sub brandurile Caparol, Alpina, Capatec, Disbon, Nerchau, Storch. Daw Benta este actionar majoritar al companiilor Daw Benta Mol din Republica Moldova si Daw Benta Bulgaria.
Compania produce diferite tipuri de vopsele, materiale decorative, tapete, lacuri si tencuieli, sisteme de termoizolatie, vopsele pentru copii si vopsele pentru pictura, scule pentru finisaje in constructii, cele mai noi produse aparute pe piata fiind diverse marfuri din gama vopselelor lavabile si a tencuielilor structurate.
Piata termoizolatiilor a inregistrat o crestere importanta prin utilizarea sistemelor termoizolante la constructia cladirilor noi, trend care conform oficialilor firmei din Mures se va mentine si in perioada urmatoare, datorita majorarii numarului de blocuri si imobile vechi care trebuie restructurate.
Daw Benta Romania a fost infintata in 2001, cu actionariat roman grupul de firme Benta din Targu-Mures si actionariat german grupul Daw&Caparol din Germania. Principalul domeniu de activitate al companiei este fabricarea de vopsele si lacuri, numarul de angajati fiind de 196 persoane, 17 oameni fiind angajati in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO