Companii

Vânzările de piese de schimb auto ajung la 1 mld. euro

Vânzările de piese de schimb auto ajung la 1 mld. euro

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

23.06.2011, 00:00 305

Piaţa pieselor de schimb din România va creşte în acest an cu5%, la un miliard de euro pentru că autoturismele cumpărate înaintede criză ies din garanţie, estimează Asociaţia Distribuitorilor dePiese Auto din România (ADPAR), care reuneşte 23 de comercianţi decomponente auto cu afaceri cumulate de 325 de milioane de euro.

Printre companiile membre se numără Augsburg International, cuafaceri de 64 mil. euro în 2009 şi 14 magazine, şi Elit România,care operează 11 unităţi, Autonet sau Autototal.

"În România piaţa componentelor auto este estimată la 950 demilioane de euro, din care 45% reprezintă de segmentul pieseloraftermarket (componente produse de companii independente deproducătorii de automobile - n. red.)", spune Dragoş Păduraru,reprezentant al ADPAR.

În România sunt înmatriculate 4,3 milioane de autoturisme dincare două treimi au o vechime mai mare de şase ani, conform datelorDirecţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare aVehiculelor.

Comercianţii de pe piaţa pieselor de schimb se concentrează pevânzările de piese pentru maşinile vechi pentru că cele mai noifolosesc piese originale, fiind reparate pe garanţie înservice-urile oficiale ale producătorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO