Companii

Vânzările de paste făinoase sunt estimate la 518 mil. lei pentru 2023, avans de peste 30% faţă de 2020

Vânzările de paste făinoase sunt estimate la 518 mil....

Autor: Florentina Niţu

13.11.2023, 16:15 70

Vânzările de paste sunt estimate la 518 de milioane de lei în 2023, în creştere cu peste 30% faţă de 2020, conform datelor oferite de compania de analiză şi cercetare de piaţă Euromonitor International la solicitarea ZF. Avansul se datorează preţurilor mai mari ale pastelor, cauzate de costurile mai mari pentru materii prime şi utilităţi, ci nu dintr-o creştere în volum, potrivit producătorilor din această piaţă.

„Creşterea vânzărilor de paste este bazată pe creşterea preţurilor acestora, în cea mai mare măsură, din cauză că în ultimii doi ani preţul grâului a variat şi anul trecut ajunsese la acel maxim istoric (2 lei/kg - n. red.) şi toate preţurile s-au dus în sus. Apoi, pe lângă făină, care în urmă cu un an ne-a crescut cu peste 80%, s-au multiplicat costurile cu energia, gazul şi carburanţii“, a spus Liviu Semenescu, director general al Pangram, companie ce deţine brandul de paste Monte Banato.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO