Companii

Vânzările de gaze ale Petrom din trimestrul trei au scăzut cu 26%, operaţiunile kazahe dezamăgesc

Vânzările de gaze ale Petrom din trimestrul trei au scăzut cu 26%, operaţiunile kazahe dezamăgesc

Autor: Popescu Vlad

21.10.2010, 12:33 22

Vânzările de gaze naturale ale Petrom din trimestrul al treileaau scăzut cu 26% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anuluitrecut, la 730 milioane metri cubi, iar operaţiunile din Kazahstanale companiei au performanţe sub aşteptări, potrivit unui raportprezentat joi de grupul austriac OMV şi citat de Mediafax Business.

Vânzările de gaze sunt în general mai scăzute pe timp de vară,deoarece dispare de pe piaţă necesarul utilizat pentru încălzireapopulaţiei. Petrom (SNP) a vândut iarna trecută circa 1,4 miliardemetri cubi de gaze naturale în fiecare dintre cele două trimestre,al patrulea din 2009, respectiv primul din acest an.

Petrom a produs în trimestrul al treilea 185.000 bariliechivalent petrol pe zi, uşor peste nivelul din aceeaşi perioadă aanului trecut, dar similar cu volumul din perioada aprilie-iunie2010.

Indicatorul marjei de profit a OMV pe rafinare a fost de 1,84dolari pe baril în trimestrul al treilea, faţă de 1,3 dolari pebaril în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 3,39 dolari pebaril în trimestrul al treilea al acestui an. Mai multe desprerezultatele OMV citiţi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO