Companii

Vanzarile Carpatcement scad cu 16%, insa estimarile pe intregul an raman la minus 20%

Vanzarile Carpatcement scad cu 16%, insa estimarile pe intregul an raman la minus 20%
04.11.2009, 23:15 32

Carpatcement Holding, subsidiara locala a grupului germanHeidelbergCement, a inregistrat in primele noua luni o scadere de16% a vanzarilor in volum comparativ cu perioada similara a anuluitrecut, insa pe intregul an vanzarile vor scadea cu 20%, pana la235 mil. euro, potrivit raportului trimestrial al grupului.
Preturile medii au crescut anul acesta dupa ce compania a introdusnoi tipuri de produse mai scumpe si a vandut mai mult ciment lasac, care are un pret mai ridicat. Cu toate acestea, germaniimentin estimarile facute recent prin care businessul total -ciment, agregate, betoane - va inregistra o scadere de 30% in euroanul acesta, din cauza diminuarii investitiilor nonrezidentiale(birouri, proiecte comerciale, logistice sau hoteluri) si anumarului redus de proiecte de infrastructura.
Vanzarile de ciment din Romania au avut o pondere de 4,3% in cifrade afaceri totala a grupului din operatiunile cu ciment in perioadaianuarie-septembrie, echivalentul a 2,6 milioane de tone, daca luamin calcul ca grupul a vandut in primele noua luni 59 milioane detone de ciment. De altfel, divizia locala a realizat vanzarisimilare cu cele din Polonia, o piata de doua ori mai mare decatcea romaneasca.
Carpatcement Holding a alocat anul acesta 60 milioane de europentru dublarea capacitatilor de productie pana la 4,5 milioane detone pe an, avand in vedere ca anul trecut nu a facut fata cereriide pe piata.
HeidelbergCement, care a intrat pe piata locala in 1998, detinetrei fabrici de ciment pe piata locala - la Bicaz, Fieni si Deva.La nivel de grup, cifra de afaceri s-a situat la 8,4 miliarde deeuro in perioada ianuarie-septembrie, cu 22,4% mai redusa decat inintervalul similar din 2008. Profitul net a coborat de la douamiliarde de euro in primele noua luni ale anului trecut la 522 mil.euro. In volum, vanzarile de ciment si clincher au scazut cu 14%,la 59 de milioane de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO