Companii

Vanzari de 100 mil. DM la Porsche Romania

19.07.2000, 00:00 20



Compania Porsche Romania, cel mai mare importator autohton de autovehicule, va investi incepOnd din toamna anului viitor circa 25 milioane de marci germane in constructia unui nou centru de vOnzare si service, a declarat ieri Franz Fruehwirth, directorul general al societatii.

El a precizat ca estimeaza cifra de afaceri a societatii va atinge in acest an 100 milioane de marci germane, in crestere cu aproape o cincime fata de 1999.

Porsche Romania, divizia celui mai mare comerciant de automobile din Europa, Porsche Holding, are patru centre de vOnzare si service in Bucuresti, Constanta, Brasov si Oradea, iar pOna in 2001 este preconizata infiintarea a inca sase astfel de centre.

Societatea va vinde in acest an circa 3.700 de modele din toata gama de automobile importate, care cuprinde marcile Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, si Porsche. "VOnzarile primului semestru al anului au atins nivelul inregistrat pentru intreg anul trecut", a precizat Bogdan Militaru, director pentru marca Seat.

Compania va oferi incepOnd cu luna august servicii de leasing local, in lei, finantate de baca Porsche, care apartine concernului. In prezent peste jumatate din vOnzarile firmei se fac in leasing.

Porsche Romania a lansat ieri pe piata romOneasca modelul Seat Leon, ultima creatie a producatorului spaniol de autovehicule. Autoturismul are dotari standard semnificative, incepOnd de la airbag pentru sofer si pasagerul din dreapta, volan reglabil pe doua directii (inaltime si adOncime) pOna la geamuri termoizolante. Seat Leon este oferit in patru variante de motorizare pe benzina si trei pe motorina. Porsche RomOnia a vOndut, in acest an, 300 de autovehicule Seat.

Noul model reprezinta o premiera pentru constructorul spaniol, care a introdus la Seat Leon o varianta supersport, cu motor pe benzina de 1,8 litri cu o putere de 180 CP, tractiune integrala si cu o cutie de viteze in 6 trepte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO