Companii

Valceana angajeaza 100 de lucratori pentru incaltaminte

01.07.2003, 00:00 128

Chiar daca vedeta verii pe piata fortei de munca este retailul, care angajeaza sute de oameni, exista si alte domenii care continua sa absoarba forta de munca in "pachete" mari. Producatorul de incaltaminte Valceana tocmai deruleaza o astfel de campanie de recrutare.
“In prezent facem angajari, existand solicitare din partea firmei pentru aproape 100 de noi locuri de munca. Pana in anul 2005 vom face alte minim 300 de noi angajari care sa satisfaca necesarul de personal calificat atat pentru productia de incaltaminte, cat si pentru cea de piele”, a declarat pentru Ziarul Financiar Doru Mladin, actionarul majoritar al companiei. La final, compania va avea peste 1.000 de salariati.
Aceasta crestere a personalului este determinata de proiectele de extindere ale firmei. “Anul acesta avem in plan realizarea unei mici fabrici de talpi injectate si pentru aceasta negociem cu diverse banci. Daca nu vom reusi sa gasim suport aici, vom cauta sa facem un joint-venture pe acest profil cu un producator specializat”, a mai spus oficialul companiei.
Referitor la relatia cu bancile, Mladin spune ca ar trebui ca acestea sa sustina mai mult industria pielariei si a incaltamintei.
Valceana produce incaltaminte de strada pentru barbati, femei si copii, incaltaminte de lucru si protectie, precum si incaltaminte speciala pentru armata, politie, pompieri.
Compania lucreaza pentru companii ca Seras&Roebuck, Wal - Mart si Marks&Spencer
“Anul trecut am realizat 704.000 de perechi de incaltaminte si 36.000 de metri patrati de piele. Pentru acest an estimam o productie de circa 750.000 de perechi, din care doar circa 40% vor fi realizate in sistem lohn”, sustine managerul societatii.
Din intreaga productie, 70% este destinata exportului, pietele cele mai profitabile in opinia companiei fiind Germania, Anglia si Statele Unite. “Suntem in curs de relansare a pietei Orientului Mijlociu unde avem mari sperante de contractare”, a mai spus Mladin.
Valceana a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 107,4 miliarde de lei (circa 3,4 milioane de euro), in scadere cu 1,3% fata de anul anterior, in lei. “Aceasta scadere a fost cauza de caderea cererii de incaltaminte de protectie pe o piata importanta pentru noi - Germania”, explica managerul societatii. Pe primul trimestru al acestui an, cifra de afaceri a fost de aproape un milion de euro.
Ca pondere, incaltamintea de protectie reprezinta circa 40% din cifra de afaceri, cea de strada - 45%, iar cea speciala - 15%. “O estimare facute anul trecut arata ca pentru incaltaminte de protectie produsa in romania detinem circa 50% din cota de piata”, spune Mladin.
In ultimii trei ani, compania a facut investitii de aproape 12 miliarde de lei in sectorul productiei de incaltaminte prin aducerea de utilaje noi care aigura in prezent circa 40% din productia totala a fabricii. “In paralel este in curs de finalizare un amplu program de reparatii a utilajelor mai vechi. Este prevazuta o noua investitie in 2004 pentru sectorul tabacarie de circa 6 - 7 miliarde de lei si una de circa trei miliarde de lei pentru sectorul energetic al fabricii”, a mai spus Mladin. El a adaugat ca in urma investitiilor, in 2005 se va ajunge la productie de 1,2 milioane de perechi, iar cifra de afaceri va depasi 250 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO