Companii

Urmează ZF Power Summit 2023, 21-23 februarie. Europa şi România au rezistat în iarna acestui an, dar cum va arăta iarna lui 2023 în absenţa totală a gazului rusesc? Aflaţi la ZF Power Summit 2023

Eric Stab, preşedinte şi CEO al ENGIE România.

Eric Stab, preşedinte şi CEO al ENGIE România.

Autor: Roxana Petrescu

25.01.2023, 00:05 280

♦ Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România, unul dintre cei mai puternici executivi din domeniul energetic local, participă la ZF Power Summit 2023 pentru a prezenta strategia şi viziunea unui investitor strategic în energia din România.

Pe 22 ianuarie, gradul de umplere pentru depozitele cu gaze la nivel european era de 77%, nivel istoric în contextul în care în aceeaşi zi a anului trecut gradul de umplere era de numai 42%. Cu o iarnă neobişnuit de caldă şi cu scăderea masivă a consumului în unele cazuri, cum este şi cel al industriei din România, Europa pare acum salvată de ceea ce putea fi o iarnă foarte complicată în absenţa gazului rusesc.

Dar ce se va întâmpla în iarna 2023 în ipoteza în care gazul rusesc va lipsi total din ecuaţie? Depozitele sunt pline acum de gaz rusesc istoric de scump, dar când se vor goli ce surse alternative le vor umple? Cum se va resimţi în facturile de anul acesta preţul istoric al gazului din vara anului trecut? România a avut cea mai dramatică scădere a consumului de gaze la nivel industrial, deşi este al doilea cel mai mare producător din UE. Unde a greşit? Care sunt marile proiecte regionale care trebuie să se întâmple pentru stabilitatea alimentării României şi a Uniunii? Tranziţia energetică presupune şi o revoluţie industrială. Cum trebuie să se pregătească România pentru acest fenomen? Cum poate câştiga locuri de muncă şi investiţii din acest proces?

Eric Stab, preşedinte & CEO ENGIE România, unul dintre cei mai puternici executivi din domeniul energetic local, participă la ZF Power Summit 2023 pentru a prezenta strategia şi viziunea unui investitor strategic în energia din România.

ZF Power Summit, evenimentul de referinţă al Ziarului Financiar dedicat în exclusivitate sectorului energetic, ajunge în 2023 la cea dea 12-a ediţie, contextul energetic actual fiind cel mai puternic motiv pentru a transforma dezbaterile într-o platformă de comunicare regională cu impact la nivel european.

Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 fe­bruarie, în Bucureşti, ZF Power Summit asumându-şi în 2023 obiectivul de a aduce la masa discuţiilor factori de decizie, lideri de business, experţi, finanţatori şi inovatori locali, regionali şi europeni. Tema acestei ediţii este: România, regiunea, Uniunea: Direcţii de investiţii şi proiecte strategice regionale care vor redefini sectorul energetic european.

Pentru a răspunde celor mai fierbinţi întrebări din domeniul energetic, anul acesta ZF a extins invitaţia către autorităţi şi jucători regionali, structurând evenimentul pe trei zile, fiecare cu o tematică diferită.

Astfel, ziua 1, 21 februarie, este dedicată regiunii şi înţelegerii proiectelor care pot contribui la stabilitatea energetică a blocului european. A doua zi, 22 februarie, este în totalitate dedicată energiei verzi şi prosumatorilor, iar ultima zi a ZF Power Summit aduce în prim-plan tema revoluţiei industriale generată de tranziţia energetică, oportunităţile pentru România, dar şi riscurile care vin odată cu această transformare istorică.

Alături de cei mai buni specialişti, vom încerca să răspundem la întrebările zilei din domeniul energetic.

ZF Power Summit 2023, 21-12 Februarie, Bucureşti. Trei zile. Totul despre energie

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO