Companii

Urbanism made in Ro. În incinta Complexului Cultural-Sportiv Studenţesc Tei, gunoaiele au îmbâcsit spaţiile verzi, o gură de canalizare e acoperită doar cu nişte lemne, tribuna de la terenul de rugbi stă să cadă, iar pontoanele de lângă lac sunt un pericol public. Cine răspunde de starea jalnică a bazei, situată într-una din cele mai scumpe zone din Bucureşti?

FOTO: Roxana Petrescu. Galerie foto

Autor: Roxana Petrescu

14.03.2024, 00:06 482

Bucureştiul nu ezită să uimească prin contrastele sale, un astfel de exemplu fiind starea în care se află Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei, din sectorul 2, pe Strada Olteţului, pe malul Lacului Tei, una dintre cele mai scumpe zone din Capitală În timp ce „peste drum“, la complexul ONE Verdi Park, metrul pătrat se vinde la peste 3.000 de euro, în incinta Complexului Cultural-Sportiv Studenţesc Tei, unde sunt baze de tenis, terenuri de fotbal şi de rugbi, gunoaiele sunt peste tot, toaletele sunt în paragină, marginea lacului este invadată de mizerii, pontoanele sunt pline de fiare vechi, iar o gură de canalizare acoperită precar cu nişte lemne poate deveni în orice moment sursa unei tragedii.

„Complexul Cultural-Sportiv Studen­ţesc Tei se înfiinţează în structura Ministerului Învăţământului din 1952, fiind conceput ca tabără estivală pentru studenţi şi cadre didactice. În prezent, Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei este instituţie publică, în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse (PSD), cu finanţare din bugetul propriu şi subvenţii de la bugetul de stat“, se arată pe site-ul complexului. Pe acelaşi site este prezentată o istorie a complexului, dar care se termină în 1991. Din acel an, nu mai există informaţii actualizate despre unitate.

„În anul 1979 a intrat în circuitul turistic pentru tineret clădirea Hotelului Student Parc, o construcţie cu arhitectură specială, proiectul fiind conceput de un colectiv de studenţi ai Institutului de Arhitectură conduşi de profesorul Barbu Mac Popescu.  Capacitatea de cazare a fost de 68 de locuri“, este unul dintre momentele cheie în dezvoltarea complexului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO