Companii

Univers'all mai incearca cu un expat la conducere - fostul sef de la Gima

22.09.2004, 00:00 47



Reteaua de supermarketuri Univers'all, detinuta de grupul GFS are un sef nou. Serdar Savci, fostul director general al retelei de supermarketuri Gima este ultima achizitie pe care a facut-o omul de afaceri Razvan Petrovici, cel care controleaza grupul GFS. Serdar Savci ii ia locul in postul de director general al retelei Univers'all unui alt expat, Patrick Iffly, fost director de dezvoltare al Carrefour Romania.



"Am optat pentru o companie romaneasca, unde sper sa valorific experienta mea in domeniu", spune Savci.



De origine turca, Serdar Savci a fost din anul 2003 director general al retelei de supermarketuri Gima din Romania. Anterior, in perioada 1992-2000, el a mai condus operatiunile din Romania ale unui grup trucesc, Ozgorkey, operatiuni care includeau fabricile de imbuteliere Coca-Cola din Constanta si Galati. Ulterior, grupul turcesc si-a vandut operatiunile sale din Romania.



Serdar Savci ii succede la conducerea Univers'all lui Patrick Iffly. Francezul, fost director de dezvoltare la Carrefour Romania timp de patru ani, a venit la Univers'all la inceputul acestui an cu un mandat pe sase luni si a obtinut in prima jumatate a acestui an o crestere de 50% a vanzarilor companiei fata de aceeasi perioada a anului trecut.



In urma analizei efectuate dupa primele sase luni de activitate, contractul dintre Iffly si Univers'all nu a mai fost prelungit.



Reteaua Univers'all este detinuta de grupul GFS, al omului de afaceri Razvan Petrovici si opereaza in prezent cinci supermarketuri, care vor ajunge anul acesta la vanzari de 1.200 de miliarde de lei, in crestere cu 70% fata de cele 700 de miliarde de lei (aproape 19 milioane euro) cat au fost anul trecut.



Primele trei magazine au fost deschise in anul 2002, la Sibiu, Suceava si Targu Mures. Anul trecut au fost deschise inca doua supermarketuri la Iasi si Constanta. In paralel cu reteaua de supermarketuri, a carei structura logistica este folosita, oficialii Univers'all au decis si dezvoltarea unei retele de magazine de cartier, sub brandul Uni'all. Primele magazine au fost preluate anul trecut la Constanta, iar planurile de extindere vizeaza in principal extinderea numarului de magazine in orasele unde exista supermarketuri Univers'all.



Anul trecut, Univers'all trebuia sa deschida si primul sau magazin din Bucuresti, insa lucrarile de constructie ale parcarii din spatele complexului comercial Unirea nu au mai permis acest lucru. Una dintre variantele avansate de oficiali viza extinderea suprafatei magazinului de la 2.000 de metri patrati la 5.000 de metri patrati. Potrivit reprezentantilor Univers'all, anul acesta vor fi deschise cel putin doua magazine in Bucuresti in ultimul trimestru al acestui an.



Principalii concurenti ai Univers'all pe piata romaneasca sunt retelele de supermarketuri detinute de grupuri internationale (Billa, Mega Image, XXL Mega Disocunt!), dar si locale (La Fourmi, Artima, Primavara).



ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO