Companii

Unităţile de cazare au primit 13,6 milioane de turişti, cel mai bun an pentru turism, însă numărul străinilor este sub nivelul din 2019

Unităţile de cazare au primit 13,6 milioane de...

Autor: Miruna Diaconu

09.02.2024, 16:30 123

Cele mai vizitate judeţe din ţară au fost Bucureşti, care a primit 1,8 milioane de turişti, Constanţa şi Braşov, fiecare cu 1,5 milioane de turişti.

Turismul a înregistrat o creştere anul trecut faţă de perioada prepandemică în ter­meni de turişti sosiţi în unităţile de cazare din ţară.

Peste 13,6 mi­lioane de turişti au fost înregistraţi în cazările locale, în creştere uşoară faţă de 2019, când au fost 13,3 mi­li­oane de turişti, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Turismul a înregistrat to­tuşi un număr record de turişti ajunşi în unităţile de cazare din România. Creşterea însă nu a fost susţinută de un număr mai mari de străini. Doar 2,1 mi­lioane de turişti străini s-au cazat în unităţile de cazare din România în 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO