Companii

UniCredit a finantat cu 2,3 mil. € dezvoltarea unei ferme in Teleorman

19.05.2010, 23:13 284

Producatorul de cereale si produse de panificatie Agrotel,detinut de Constantin Otelea, membru al PDL Teleorman, a solicitatfinantare de 2,3 milioane de euro pentru modernizarea exploatatieiagricole si extinderea capacitatii de depozitare, in cadrul unuiproiect care va primi 50% din resurse de la Uniunea Europeana.

"Reticenta bancilor este destul de mare cand vine vorba definantarea unei companii agricole. Analiza a durat destul de mult,dar tinand cont ca 50% vor fi decontati de la UE, rezultatul a fostfavorabil. Este adevarat ca am avut nevoie de garantiisubstantiale, dar pentru un proiect de o asemenea valoare estenormal sa garantezi cu tot ce ai", au anuntat reprezentantiiAgrotel.

Pentru acoperirea fondurilor europene nerambursabile, UniCreditTiriac Bank a acordat Agrotel, cu afaceri de 2,4 mil. euro in 2008,un credit in valoare de 1,15 mil. euro, care va fi inchis treptat,odata cu incasarea deconturilor de la UE, iar pentru investitii unajutor de 810.000 euro pe o perioada de 7 ani. "In privintaanalizei cifra de afaceri versus nivelul finantarii, am tinut contde impactul pozitiv al investitiei asupra cifrei de afaceriviitoare, care va permite rambursarea fara probleme a datoriei fatade banca. Trebuie precizat ca insasi capacitatea unei companii de arambursa un credit nu este direct legata de cifra de afaceri, catmai ales de rentabilitatea din exploatare", a declarat RobertMaftei, director regional in cadrul diviziei corporate a UniCreditTiriac.

50% din finantarea bancara se va inchide la momentul decontariicheltuielilor eligibile facute de catre client, firma urmand saramburseze ulterior catre banca doar ratele aferente creditului petermen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO