Companii

Una rece, una caldă: numărul SRL-urilor înfiinţate în acest an este la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani, însă cel al PFA-urilor au atins cel mai înalt nivel

Una rece, una caldă: numărul SRL-urilor înfiinţate...

Modificările fiscale au ca efect pierderea încrederii oamenilor în economie, care aleg să fie mult mai precauţi în a se aventura pe drumul antreprenorial.

Numărul de companii tip SRL înfiinţate în perioada ianuarie – octombrie a fost de peste 81.000 de firme, cel mai mic nivel din ultimii cinci ani, potrivit unei analize ZF pe baza datelor Registrului Comerţului. Pe de altă parte, numărul de PFA-uri a atins cel mai înalt nivel în termeni de companii înfiinţate din ultimii ani, cu 33.700 de entităţi noi în perioada ianuarie – octombrie a acestui an.

Cristian Bărcan, CEO al Regnet, platformă specializată în înfiinţarea de companii, spune că principalul motiv pentru această dinamică slabă a companiilor noi de tip SRL ţine de modificările fiscale, care au redus considerabil încrederea oamenilor în economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO