Companii

Una dintre firmele deţinute de Ioan Tecar repară drumurile judeţene din Cluj pentru 47 mil. euro

Una dintre firmele deţinute de Ioan Tecar repară drumurile judeţene din Cluj pentru 47 mil. euro

Foto: Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

30.10.2011, 13:07 473

Consiliul Judeţean Cluj a atribuit contractul de proiectare şi execuţie al lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, etapa II, asocierii dintre firmele Samus Construcţii (controlată de omul de afaceri Ioan Tecar din Dej), Construct Perom şi Via Procons pentru suma de 197,5 mil. lei (47 mil. euro).

Proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene din Cluj, etapa II (4 loturi, 317 km) este prevăzută pentru perioada 2011-2015. Criteriul de atribuire al licitaţiei a fost preţul cel mai scăzut, pentru această licitaţie fiind depuse oferte de către 16 companii, 2 dintre acestea fiind considerate de către comisia de evaluare ca neconforme. Proiectul este susţinut din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Cluj, prin programul multianual de investiţii.

"Prin acest proiect se tinde spre acoperirea majorităţii sectoarelor de drumuri judeţene, cei 317 kilometri adaugându-se celor 423 de kilometri atribuiţi anterior, în prima etapă a programului'', a declarat Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Contractul de proiectare şi execuţie al lucrărilor de modernizare şi reabilitare pentru 423 km de drumuri judeţene, făcând parte din etapa I a proiectului,a fost atribuit de CJ Cluj în vara acestui an consorţiului de firme Kiat Group Construct (controlat de acţionari turci), Tehnic-Asist şi Damar Consult pentru suma de 281,7 mil. lei (circa 69 mil. euro), fără TVA. Potrivit conducerii CJ Cluj, până în 2015 vor fi reabilitaţi în total 740 km de drumuri judeţene.

Compania Samus Construcţii, care face parte din consorţiul care a câştigat proiectul de reabilitare pentru 317 km de drumuri din judeţul Cluj, a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 21,8 mil. lei (circa 5,2 mil. euro), cu un număr mediu de 54 de angajaţi, potrivit datelor de pe siteul Ministerului Finanţelor Publice. Samus Construcţii face parte din grupul MG-Tec din Dej, cu afaceri totale de 88 mil. euro anul trecut, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar. MG-Tec numără 10 companii cu profile preponderent productive şi capital integral românesc, cele mai mari fiind Pehart Tec, Metalicplas Impex, Metalicplas Distribution sau Samus Construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO