Companii

Una dintre cele mai mari firme de construcţii din Bulgaria intră pe piaţa românească

Una dintre cele mai mari firme de construcţii din Bulgaria intră pe piaţa românească

Foto: Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

02.07.2012, 16:24 376

Planex, una dintre cele mai mari companii de construcţii din Bulgaria, a deschis un birou în Bucureşti şi a început negocierile pentru o serie de proiecte. "Avem încredere în piaţa bulgărească dar în acelaşi timp este responsabilitatea noastră să ne extindem oportunităţile. Suntem în proces de negociere pentru o serie de proiecte importante în România", a declarat Hristo Dimitrov, unul dintre proprietarii companiei. Potrivit managementului companiei, jucătorii din industria bulgară de construcţii ar trebui să caute extinderea în afara Bulgariei, în contextul în care intrarea pe pieţe precum Emiratele Arabe Unite sau în Rusia, unde în prezent se derulează o serie de proiecte de construcţii, e dificilă. Pe de altă parte, statele baltice sau cele învecinate Bulgariei oferă o serie de oportunităţi.

Pe lângă activităţile de construcţii, Planex deţine şi unităţi de producţie şi depozite la Varna, Burgas şi Sofia. Compania produce, printre altele, şi beton, mixturi, aluminiu, PVC, sau uşi de interior.

Grupul Planex, din care fac parte 10 companii cu activităţi conexe în industria construcţiilor, este al 25-lea cel mai mare holding din Bulgaria din punct de vedere al cifrei de afaceri, potrivit unei clasificări realizate de revista bulgărească Capital, citată de novinite.com. Compania nu a răspuns până la momentul publicării acestei ştiri la solicitarea ZF cu privire la cifra de afaceri înregistrată de grup anul trecut sau business-ul pe care se aşteaptă să-l obţină în România în primul an de la deschiderea biroului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO