Companii

Un inginer de 26 de ani a făcut în şase luni 16.000 de euro din construcţii

Un inginer de 26 de ani a făcut în şase luni 16.000 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.07.2013, 16:23 3021

Dragoş Buşcă, 26 de ani, un antreprenor din Piteşti (judeţul Argeş), a luat anul trecut o finanţare nerambursabilă de 10.000 de euro de la stat şi a înfiinţat o firmă de construcţii energetice şi civile.

În primele şase luni de activitate societatea Andrag Reigos SRL-D (societate cu răspundere limitată - debutant), deţinută de antreprenor, a avut o cifră de afaceri de 70.000 de lei (16.000 de euro).

„Lucrăm sub antrepriză cu o firmă care colaborează cu Petrom şi am mai făcut şi câteva construcţii civile“, spune antreprenorul, care a înfiinţat firma în luna aprilie anul trecut, însă activitatea a început-o în februarie anul acesta.

Pentru Petrom firma montează sonde şi liniile electrice pentru sonde, menţionează Dragoş Buşcă. El a investit în afacere peste 20.000 de euro, bani care au provenit de la stat şi din fonduri proprii, aceştia fiind folosiţi în special pentru achiziţionarea de aparatură şi utilaje.

Absolvent al Facultăţii de Construcţii Civile din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, antreprenorul spune că este foarte dificil să ai o afacere în România şi chiar dacă statul acordă această finanţare tinerilor este dificil pentru un debutant în afaceri să suporte de unul singur TVA şi celelalte taxe.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO