Companii

Un fost manager Metro va conduce operatiunile Spar

13.10.2008, 19:23 50

Reteaua de retail SPAR Romania, care opereaza 17 supermarketuri pe piata locala, a numit-o pe Sorana Georgia, fostul director de operatiuni al Real Hypermarket Polonia, in functia de director general al companiei, inlocuindu-l in aceasta pozitie pe Rino Tizzanini.

"Sorana Georgia va urmari indeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale companiei, unul dintre cele mai importante fiind atingerea unui numar de 55 de magazine in Romania pe termen mediu", au declarat reprezentantii SPAR. Georgia a ocupat anterior mai multe functii in cadrul grupului german Metro, printre care se numara pozitia de director de operatiuni in cadrul Real Hypermarket Polonia (2005 - 2006 si 2007 - 2008), director de dezvoltare proiecte speciale pentru Bulgaria (2006 - 2007), director de operatiuni Metro Cash & Carry Romania (2003 - 2005), director regional pentru zona de nord in cadrul Metro Group Polonia (2001 - 2003), iar intre 1997 - 2001 a fost succesiv director al magazinelor Metro Cash & Carry din Timisoara si Brasov.
SPAR se afla intr-un proces de schimbare a managementului, alaturi de numirea unui director general fiind anuntat si noul director de marketing, Gabriela Mengher, care a ocupat aceeasi functie timp de sapte ani la retailerul de discount Profi. Mengher a mai fost si director de marketing, cercetare si dezvoltare pentru producatorul de ciocolata Kandia. Compania are si un nou director de resurse umane, Mircea Cristian, care a ocupat aceeasi functie timp de doi ani la operatorul aerian Carpatair.
La nivel local, magazinele SPAR sunt operate de compania Astral Impex, unul dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum din Romania, controlat de fratii Ioan si Floare Cuc.
SPAR este un lant austriac de retail, care se dezvolta la nivel international in principal prin acordarea de francize si licente de operare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO