Companii

Un fost consultant de mediu face 5.000 de lei pe lună cu o curăţătorie în cartierul Titan

Un fost consultant de mediu face 5.000 de lei pe lună cu...

Autor: Corina Mirea

31.08.2013, 10:14 908
Într-un spaţiu la „colţ de stradă“ din cartierul Titan, unde până nu demult funcţiona un magazin Mic.ro, Mircea Simionescu-Simicel, în vârstă de 35 de ani, capsează etichete pe ultimele articole vestimentare aduse de clienţi  - de opt luni a pus pe picioare curăţătoria „La Umeraş“ şi în fiecare zi de la 16.00 la 18.00 este şi angajat. A investit în jur de 35.000-40.000 de euro în curăţătorie, iar la începutul acestei săptămâni a mai deschis un punct de colectare, dar încă nu a ajuns la punctul „zero“ al raportului dintre investiţie şi intrarea pe profit. 
 
„Este foarte greu să începi un business pe cont propriu, mai ales atunci când nu te poţi baza pe un venit sigur din altă parte şi când nici banca nu este dispusă să te ajute tocmai din acest motiv. Am împrumutat bani de la prieteni, am mai făcut câteva proiecte de consultanţă, mai câştig bani dintr-un hobby cu sportul şi aşa reuşesc să merg mai departe. Eu sunt mulţumit şi foarte optimist, mai ales că de la lună la lună se observă un progres şi încet, încet mă apropii şi de acel punct zero“, spune Mircea Simionescu.
 
Din 2005 el a fost consultant pe probleme de mediu, având propria firmă - Azone Grup, companie pe care este trecută şi curăţătoria pe care o deţine în prezent, iar de anul trecut el ocupă funcţia de secretar general al Federaţiei Europene de Skandenberg.
 
De la momentul deschiderii La Umeraş, veniturile lu­nare ale cură­ţă­toriei au variat între 5.000 şi 7.000 de lei (1.000-1.600 de euro), iar numărul mediu de clienţi a crescut de la 2-3 pe zi în prima lună de activitate la 10-15 în prezent.
 

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO