Companii

Un fond de investitii danez a cumparat 25% din Alto Tours

22.10.2007, 19:24 38

Agentia de turism Alto Tours, controlata de omul de afaceri Florin Tancu, 36 de ani, a vandut un pachet de 25% din actiuni fondului de investitii danez Weco Travel and Transport Central&Eastern Europe pentru a-si putea continua cresterea prin achizitii, dupa ce anul trecut a preluat Tiriac Travel.
Tancu nu a dorit sa precizeze cat a incasat pentru cele 25% din actiuni si nici cat a platit pentru Tiriac Travel, afirmand insa ca tour operatorii sunt evaluati dupa nivelul profitabilitatii. Marjele de profit ale agentiilor de turism se situeaza in jur de 4%, astfel ca la afaceri de 3,5 mil. euro Tiriac Travel ar fi putut avea un profit de circa 140.000 de euro.
Intrarea Weco Travel, care mai detine actiuni la agentii de turism din Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia, Lituania sau Rusia, in actionariatul unui jucator local marcheaza o premiera pe piata, principalii tour operatori avand capital romanesc. Alto Tours este in primele 15 agentii de turism de pe piata. Primii 10 jucatori au afaceri intre 10 si 38 mil. euro.
"Vrem ca in 5-10 ani sa ajungem intre primii cinci pe piata. Urmarim sa coagulam cat mai multe entitati independente in cadrul unui tour operator de business afiliat (n. red. - compania este afiliata retelei globale Radius) si vizam in principal companiile cu afaceri de circa trei milioane de euro", spune Tancu.
Compania ING.Development (fara nicio legatura cu ING Bank), care opereaza pe piata de turism sub numele Alto Tours, a avut anul trecut un profit net de 180.000 de euro, aferent unor afaceri de 6,4 mil. euro, conform Finantelor.
Tancu si-a propus ca in acest an afacerile companiei, care inglobeaza acum si Tiriac Travel, sa ajunga la circa 9 mil. euro. "Prin achizitia Tiriac Travel am reusit sa marcam o prima etapa in crearea unui operator de business travel important pe piata". Alto Tours este specializata in turism de business, 95% dintre clienti fiind persoane juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO