Companii

Un constructor din Argeş a prins un contract în Maroc de 34 mil. euro

Autor: Andreea Mioara Neferu

14.03.2011, 23:45 118

Constructorul argeşean Building Astrom,deţinut de Marian Drăgoi, Nicolae Drăgoi şi Alexandru Radu, acâştigat în Maroc un contract de 34 mil. euro pentru construirea a12 blocuri de apartamente, cu patru etaje.

"Am ajuns în Maroc în căutare denoi proiecte, pentru că există mai multe fonduri, mai multeinvestiţii ce trebuie realizate decât în Europa. Proiectul dinMaroc este un parteneriat public-privat între primăria din Rabat şiBuilding Astrom şi în primă fază vor fi construite şase blocuri cucirca 17 milioane de euro", a declarat pentru ZF Marian Drăgoi,directorul general şi unul dintre acţionarii companiei BuildingAstrom.

Compania românească, cu afaceri de70 mil. lei (16,6 mil. euro) anul trecut, va contribui cu 30% dinsuma necesară investiţiei, finanţarea fiind asigurată de o bancădin Dubai la o dobândă de 5%.

Building Astrom este unul dintreconstructorii centrului Renault Technologie Roumanie (RTR) de laTitu, unde în prezent lucrează la pista de încercări, care ar urmasă fie gata la sfârşitul anului, spune Drăgoi. Francezii de laRenault vor construi în Maroc, la Tanger, o uzină Dacia, însăDrăgoi spune că proiectul din Rabat nu are nicio legătură cu cei dela Renault.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO