Companii

Un armator grec cumpara importatorul Nike

24.04.2007, 18:43 31

Compania elena Elmec Sport, care importa pentru piata autohtona branduri ca Nike, Reply, Miss Sixty, Calvin Klein sau Converse, va fi preluata la nivel international de grupul Laskarides, cu afaceri in industria navala, potrivit informatiilor oferite de retailerul de imbracaminte.
Elmec Romania, subsidiara locala a grupului elen, reprezinta un punct important in tranzactie datorita activelor in valoare de 34 mil. euro pe care le detine, dar si intentiei de a-si intensifica prezenta pe piata.
"Nu putem preciza inca impactul financiar pe care tranzactia il va avea asupra companiei, insa putem spune cu certitudine ca discutiile vor fi finalizate in viitorul apropiat", au declarat principalii actionari ai Elmec Sport, Sam Fais si Lucy Fais pentru Bursa de la Atena.
Tranzactia ar implica pachetul majoritar de 51% din actiunile Elmec, care vor fi achizitionate prin intermediul Bursei de la Atena, unde compania este listata. Pe 20 aprilie, actiunile Elmec au atins valoarea de 3,30 euro la inchiderea sedintei de tranzactionare, ducand compania la o valoare de piata de circa 182 mil. euro. Conform acestei cifre, valoarea a 51% din companie, parte care ar urma sa fie tranzactionata, poate fi estimata la circa 91 mil. euro. Pastrand proportia de 20% din cifra de afaceri a grupului pe care Elmec Romania o detine si luand in considerare capitalizarea bursiera a Elmec Sport, subsidiara din Romania valoreaza circa 36 mil. euro.
Potrivit raportului de activitate al companiei, activele subsidiarei Elmec Romania au fost evaluate la 34,5 mil. euro si includ un numar de 36 de magazine, din totalul de 130 de unitati detinute la nivel international, o cladire de 6.000 de metri patrati la intersectia bulevardului Magheru cu strada Ion Campineanu, care va fi transformata intr-un magazin, centrul Welness din incinta centrului comercial Plaza Romania, dar si un proiect pentru o cladire de birouri in Otopeni. De asemenea, compania participa prin intermediul companiei Microcom DOI la dezvoltarea unui centru comercial de 122.000 metri patrati in Craiova, printr-o investitie de 80 mil. euro.
Planurile pentru viitorul apropiat in ceea ce priveste piata locala includ deschiderea altor 10 magazine si finalizarea investitiilor aflate in derulare, potrivit raportului anual al companiei elene, dar si inceperea proiectului din Otopeni, la mijlocul acestui an.
Cifra de afaceri realizata de Elmec Romania in 2006 a fost de 33,9 mil. euro, circa 20% din veniturile totale ale grupului si mai mult decat dublul afacerilor derulate in anul 2005, care s-au cifrat la valoarea de 15,3 mil. euro.
La nivel international (compania mai detine afaceri in Grecia, Bulgaria si Cipru - n.r.), Elmec Sport a derulat afaceri de 181 mil. euro in 2006, realizand un profit operational de 7 mil. euro. Pe segmentul de articole sportive, Elmec concureaza pe piata locala cu companii precum Extenso (importatorul Lotto, Stonefly sau Gas), grupul RTC (care detine brandurile Esprit si Springfield), Errea, Adidas, Puma sau Reebok.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO