Companii

Un antreprenor de 34 de ani a închiriat Casa Petraşcu de la Piaţa Romană pentru a face o librărie

Un antreprenor de 34 de ani a închiriat Casa Petraşcu de la Piaţa Romană pentru a face o librărie

Autor: Cristi Moga

11.10.2011, 12:38 1796

Omul de afaceri Cornel Nicolae Moisoiu, director de dezvoltare şi acţionar majoritar al firmei One Distribution Company, a închiriat Casa Petraşcu din centrul Bucureştiului, situată în Piaţa Romană, numărul 5, pentru a amenaja o librărie sub brandul Librarium, a anunţat firma de consultanţă CB Richard Ellis, intermediarul tranzacţiei.

Casa Gheorghe Petraşcu are o vechime de 100 de ani şi o suprafaţă de 530 de metri pătraţi, fiind proiectată de arhitectul Spiridon Cegăneanu, discipol al lui Ion Mincu.

"Librarium Bastilia este o librărie-concept, menită nu doar să ofere cărţi, discuri, audiobookuri ci şi să găzduiască evenimente culturale şi dezbateri", spun reprezentanţii Librarium.Clădirea a fost restaurată în perioada 1997-2000.

Firma One Distribution Company a fost înfiinţată în 2009 şi a avut anul trecut afaceri de circa 200.000 de euro din vânzarea cărţilor, având o echipă de 16 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO