Companii

Turiştii străini au cheltuit în România cam cât au lăsat în Estonia, Slovacia, Lituania sau Letonia, ţări care adunate au o suprafaţă mai mică decât a României

Turiştii străini au cheltuit în România cam cât au...

Autor: Miruna Diaconu

25.04.2023, 17:20 1766

Potrivit datelor Eurostat, turiştii străini au cheltuit 1,7 miliarde euro în 2022 pe vacanţe în România, fiind printre cele mai mici sume lăsate de străini în ţările europene.

Turiştii străini au lăsat în România circa 1,7 miliarde euro în 2022, potrivit datelor Eurostat, o sumă similară cheltuită de străinii care au ajuns în Estonia, Slovacia, Lituania şi Letonia, ţări care au o suprafaţă cumulată mai mică decât cea a României. România, alături de aceste ţări, se situează la coada clasamentului banilor lăsaţi de turiştii străini în ţările europene.

Spania, Franţa şi Italia au avut cele mai mari sume lăsate de străini în vacanţele lor din aceste ţări, de altfel fiind şi printre cele mai populare destinaţii. Spania a înregistrat 82 miliarde euro, bani lăsaţi de turiştii străini, pe când Franţa 65 miliarde euro şi Italia 55 miliarde euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO