Companii

Turiştii români au înregistrat anul trecut 4,5 milioane de vizite în Bulgaria, Grecia şi Turcia, destinaţiile de vară preferate de români

Turiştii români au înregistrat anul trecut 4,5...
Foto: Profimedia

Autor: Miruna Diaconu

27.02.2024, 00:07 603

Bulgaria, Grecia şi Turcia, cele mai populare destinaţii în sezonul estival pentru turiştii locali, au înregistrat circa 4,5 milioane de vizite ale turiştilor români, potrivit datelor adunate de ZF de la autorităţile din cele trei ţări. Spre comparaţie, cele trei ţări au trimis doar  200.000 de turişti în România, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Bulgaria a fost cea mai vizitată de români, unde aceştia au înregistrat circa 2,1 milioane de vizite în 2023. Cei mai mulţi români au ales Bulgaria ca destinaţie pentru sezonul cald, astfel, în cele trei luni de vară, au ajuns aproape 780.000 de români, potrivit Institutului Naţional de Statistică al Bulgariei.

Grecia a avut 1,3 milioane de vizite ale turiştilor români, potrivit datelor Băncii Naţionale a Greciei disponibile doar pentru primele trei trimestre ale anului trecut. Mulţi dintre români aleg destinaţiile din nordul Greciei, unde se poate ajunge uşor cu maşina.

Aproape un milion de turişti români au ales destinaţiile din Turcia pentru vacanţe în 2023, cele mai căutate destinaţii din Turcia au fost Antalya, Istanbul şi Mugla, în special în staţiunile Bodrum, Marmaris şi Fethiye.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO